כיסוי למושב אסלה – לשמור על ההיגיינה

תוכן עניינים

כיסוי למושב אסלה – לשמור על ההיגיינה

אחת הבעיות הכי קשות שעומדות בפני אנשים שצריכים ללכת לשירותים ציבוריים, בין אם זה בקניונים, מרכזי מסחריים, מסעדות, בתי קפה או אפילו במקומות עבודה, זה הצורך לשבת על האסלה. אנשים רבים מתקשים בכך בגלל ההיבט ההיגייני או יותר נכון לומר, החשש שלא מדובר בדבר היגייני כל כך.

יש אנשים שמחפשים פתרונות שונים כיצד להתגבר על הבעיה, בין אם זה אומר להשתמש באמצעים שונים בשביל לכסות את האסלה, בין אם זה אומר לא לשבת בצורה נוחה כשהם צריכים לעשות אצת הצרכים שלהם, יש כאלה שאפילו בוחרים להתאפק, עד כמה שזה לא נוח ולא תמיד אפשרי, ובטח לא בריא.

אחת הדרכים להתגבר על בעיה זו היא באמצעות כיסוי למושב אסלה. מדובר על פתרון יצירתי מאוד אשר תופס תאוצה בשנים האחרונות. יותר ויותר מקומות בוחרים להציע מתקן מיוחד חד פעמי, אשר ניתן להציב אותו על המושב ובסיום השימוש לזרוק אותו. מדובר על כיסוי מנייר או מניילון, אשר מכסה את המושב, אז אנחנו יכולים לשבת עליו וכשאנחנו מסיימים אפשר לזרוק אותו. כך המושב נשאר נקי ואנחנו בכלל לא נוגעים בו.

הרבה מאוד מקומות שיש בהם שירותים שאמורים לשרת קהל לקוחות רחב וגדול בוחרים להשתמש בכיסויים מסוג זה, מתוך הנחה שמרבית האנשים לא ירצו להתחיל לרפד את המושב בנייר טואלט או באמצעים אחרים. צריך לומר, יש מקומות כמו בתי חולים, מרפאות וכדומה, שם זה חובה לשים את הכיסוי הזה, מחשש להעביר מחלות מחולה לחולה.

לפני שנסביר כיצד בוחרים כיסוי למושב אסלה, יש לציין, מדובר על אלמנט מאוד פשוט ונוח, הוא זמין מאוד, זול מאוד, יש כמובן להתקין אותו גם בשירותים של נשים וגם בשירותים של גברים, והכי חשוב, הוא מאוד נקי והיגייני מה שהופך את השימוש בו לאפקטיבי ובריא. הכל כמובן שאלה, כיצד בוחרים להתקין אותו, איפה מחליטים להציב אותו.

כיצד עושים את זה בצורה נכונה

ראשית, אנחנו צריכים להציב את המתקן ממנו אפשר להוציא את הכיסוי למושב במקום זמין, נגיש ונוח. בצורה כזו כל מי שנכנס לתא שירותים יכול מיד למצוא מקום בו אפשר להוציא את הכיסוי ולהשתמש בו.

שנית, הוא צריך להיות חזק מספיק בשביל שיהיה ניתן להציב אותו על גבי המושב בצורה פשוטה מבלי שייקרע, מבלי שייהרס. חשוב כמובן לשים לב שהכיסוי הוא בגודל של המושב על מנת שיכסה כל חלק ממנו.

שלישית, הכיסוי צריך להיות נוח לא רק בשביל שנוכל לשים אותו גם בשביל שנוכל להסיר אותו מהמושב בסוף השימוש.

ארבע, חשוב להקפיד שיהיה פח אשפה ליד האסלה, בשביל שיהיה ניתן לזרוק בו את הכיסוי בסיום השימוש. חשוב להדגיש לא לזרוק את הכיסוי לאסלה, מאחר וזה עלול לגרום לסתימה.

יש מקרים אגב בהם בוחרים להשתמש בכיסוי מפלסטיק ולא מנייר או מחומר דומה, מדובר על כיסוי רב פעמי, כלומר, כזה שאפשר לחזור ולהשתמש בו שוב ושוב. העניין במקרה כזה, שמישהו צריך לנקות את הכיסוי בכל פעם כשמסיימים להשתמש בו, אחרת זה עלול שלא לשנות דבר.

חשוב לומר, מתן אפשרות של שימוש בכיסוי למושב אסלה זה לא משהו יוצא דופן, זה משהו כל מי שנכנס לשירותים ציבוריים היום, מצפה ליהנות ממנה. מאחר וברור לכולם שאף אחד לא ירצה לשבת על מושב אסלה שמישהו אחר, זר, ישב עליו קודם לכן. לכן במרבית המקומות מכירים בכך ואכן מספקים שירות שכזה.

אודות כותב המאמר:
תמונה של רפאל עיצוב
רפאל עיצוב

מעצב ואמן רב-תחומי, בעל תואר שני באמנויות מבצלאל. מרצה במכללת שנקר ואוצר תערוכות עצמאי. כותב ומבקר אמנות מזה עשור.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>